Algemeen

Exotisch Fruit | Populaire en minder populaire fruit

Exotisch Fruit

Exotisch fruit

Exotisch fruit maar ook tropisch fruit zijn fruitsoorten die van oorsprong uit warme landen komen. Denk hierbij aan landen zoals Mexico, Brazilië of Colombia. Exotische fruitsoorten hebben een tropisch of subtropisch klimaat nodig om goed te kunnen groeien.

Verschillende soorten exotisch fruit en tropische fruitsoorten

Er zijn een hoop verschillende exotische fruitsoorten waarvan de een minder populair is dan de ander. Om een voorbeeld te geven kun je denken aan de banaan maar ook de kiwi. Iedereen kent deze fruitsoorten eigenlijk wel maar niet iedereen weet dat de banaan en de kiwi toch echt exotische vruchten zijn. Hieronder zullen we dieper ingaan op de populaire en minder populaire fruitsoorten. 

Populaire exotische fruitsoorten:

Kiwi: De Kiwi komt oorspronkelijk uit China waar zijn het ook wel Yang Tao noemen De Kiwi valt onder exotisch fruit en is een bron van vitamines. Zo bevatten kiwi’s niet alleen Vitamine C en Antioxidanten maar ook Kalium en Folaat. Naast een bron van vitamine is de Kiwi ook nog eens erg lekker waardoor het een erg gewaardeerd stukje fruit is. Om deze reden is de kiwi dan ook bij veel mensen thuis in de fruitschaal te vinden als exotisch fruit.

Mango: De Mango werd voor het eerst verbouwd in India. De mango is erg gezond en is rijk aan Vitamine C, Vitamine B en diverse mineralen. Er zijn meer dan 1000 verschillende soorten mango’s maar de koning onder de mango’s is toch de Alphonso Mango. Het vruchtvlees van de Alphonso Mango is zeer aromatisch en saffraankleurig. Mango’s proef je veel in smoothies vanwege de frisse en zoete smaak. De mango is dan ook een erg populaire exotisch fruit.

Avocado: De Avocado is erg populair en is eigenlijk een vruchtgroente. Omdat de voedingswaarde van een Avocado uitstekend is wordt deze exotische fruitsoort vaak aangeraden bij het afvallen. Een hele Avocado bevat ongeveer 325 kcal. Hoewel dit zou kunnen afschrikken biedt de Avocado juist de mogelijkheid om gezond en verantwoord af te vallen met exotisch fruit in het voedingsschema.

Jackfruit: Jackfruit is een tropische vrucht die groeit aan de bomen in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. De Jackfruit is makkelijk te herkennen aan de stekelige en groene structuur net als de Durian. Jackfruits kunnen meer dan 50KG per stuk wegen. Daarbij is de Jackfruit erg populair bij vegetariërs en vegans omdat onrijpe Jackfruit als vleesvervanger kan worden gebruikt.

Minder populaire exotisch fruit:

Mangistan: De Mangistan wordt ook wel de Koningin Der Vruchten genoemd, dit komt door het kroontje bovenop de vrucht. De vrucht is verdeeld in 8 partjes, deze partjes zijn sappig en hebben een zoetzure smaak. Daarnaast is dit stukje exotisch fruit erg gezond en rijk aan Calcium, IJzer, Vitamine B en C.

Carambola (sterfruit): Carambola wordt ook wel sterfruit genoemd door zijn stervormige uiterlijk. De smaak van sterfruit is knapperig en heeft een zure smaak. Dit stukje exotisch fruit zie je vaak terug in smoothies en fruitsalades. Daarnaast is het de perfecte citroenvervanger. Carambola zie je ook vaak als decoratie in restaurants omdat de vrucht er bijzonder mooi uitziet.

Physalis: De Physalis, ook wel Lampionplant, Kaapse Kruisbes of Goudbes genoemd. De eetbare bes zit verpakt om de bladeren en heeft een zure smaak. De bes bevat erg veel vitamines zoals Vitamine A en Vitamine C. Physalis wordt vaak gebruikt als decoratie maar kan ook prima verwerkt worden in fruitsalades.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *