Algemeen

Jackfruit de grootste vrucht ter wereld

Jackfruit Blog

Jackfruit

Jackfruit wordt in steeds meer landen steeds populairder. In de Verenigde staten, in India maar ook in Nederland wordt deze vrucht steeds vaker gegeten. Dit komt omdat de vrucht naast gezond en lekker ook erg veelzijdig is in de keuken. Zo heb je de rijpe variant dat doet denken aan een frisse mango en de onrijpe variant dat doet denken aan tofu. Als je de enorme vrucht in de winkel ziet liggen herken je hem direct! Het is een grote vrucht met een dikke groene schil met stekels (Zie, Foto).

Een leuk feitje, het Guinness World Record voor de zwaarste jackfruit weegt 42,72KG. Dit maakt de Jackfruit de grootste vrucht ter wereld!

Wat is jackfruit?

Jackfruit, ook wel bekend onder de naam Nangka is een enorme grote groene vrucht die soms wel meer dan 40 kilo kan wegen. De vrucht komt oorspronkelijk uit Azië en om meer specifiek te zijn komt deze uit het prachtige Sri Lanka. Daarnaast tref je de vrucht ook aan in de oerwouden van Indonesië, Maleisië, India en de Filipijnen.

Onrijpe Jackfruit

Onrijpe Jackfruit wordt als groente gegeten en is de ideale vleesvervanger. Het onrijpe vruchtvlees is wit van kleur en heeft de structuur van vlees. Omdat het witte vruchtvlees gemakkelijk smaak opneemt kan je dit in een hoop gerechten verwerken.

Rijpe Jackfruit

Rijpe jackfruit wordt als fruit gegeten en heeft een heel zoete smaak dat te vergelijken is met mango.

Waar kan je Jackfruit kopen?

In Nederland kun je Nangka voornamelijk kopen in de Aziatische toko’s en supermarkten. Omdat deze vrucht behoort tot de fruit categorie kun je deze vaak terugvinden in het fruitschap van de desbetreffende toko of supermarkt. Let wel op welke Nangka je koopt, er zijn namelijk twee varianten. Zo is de Rijpe en de Onrijpe vrucht verkrijgbaar welke beide andere smaken hebben.

Recepten 

Wanneer je bijvoorbeeld vaker vegetarisch of vegan wilt eten is de Nangka de perfecte vrucht die je bijna in elk gerecht kan verwerken. In de bekendste recepten kun je het vlees gemakkelijk vervangen door de Onrijpe Jackfruit. Er zijn een hoop verschillende recepten met deze bijzondere vrucht, wij tonen hieronder de 7 leukste en lekkerste gerechten:

  • Pittige Nangka met gemengde koolsla.
  • Pittige Nangka met andijvie.
  • Broodje pulled Nangka.
  • Nangka Burger met koolsla en BBQ saus.
  • Nacho’s met Nangka.
  • Patatje stoofvlees met Nangka.
  • Thaise groene curry met Nangka.

Vragen?

Bestel nu de bijzondere Jackfruit en geniet al snel van de vele voordelen die deze exotische vrucht te bieden heeft. Wilt u graag meer informatie over de Nangka of heeft u vragen hierover? Dan kunt u snel en gemakkelijk contact met ons opnemen door ons een WhatsApp berichtje te sturen, telefonisch contact op te nemen of door simpelweg ons contactformulier in te vullen. Onze klantenservice staat van maandag tot zondag klaar om je verder te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *