Algemeen

Durian de koning van het fruit

Durian

Wat is Durian?

De vrucht is enorm populair in landen zoals Thailand en Indonesië. Durian lijkt op het kleine broertje van de Jackfruit. Het heeft een stevige groene schil met stekels en een penetrante lucht. De Durian staat bekend als de meest stikkende vrucht op de wereld. De vrucht wordt gemiddeld zo’n 8 kilo.

Verschillende soorten Durian

Er zijn meer dan 30 verschillende soorten Durian. De vrucht komt oorspronkelijk uit Maleisië, Indonesië en Borneo.  Maar tegenwoordig wordt deze vrucht ook geteeld in landen zoals: Sri Lanka en delen van Zuid-India. Thailand is in feite de grootse exporteur van Durian.

Superfruit

De vrucht is buitengewoon gezond, veel gezonder dan veel ander fruit. De vrucht is rijk aan ijzer, vitamine c, kalium en vezels. Dit zijn bijna alle benodigde dagelijkse voedingsbehoeften in 1 vrucht. Wel is het belangrijk om te weten dat je de vrucht niet te veel moet eten. Hier zou je duizelig en kortademig van kunnen worden.

Het verschil tussen Durian en Jackfruit

De twee vruchten hebben een hoop gelijkenissen maar zijn toch totaal verschillend. Doerian is namelijk een stuk kleiner dan Jackfruit. Daarbij heeft Doerian scherpe stekels op de schil en Jackfruit heeft meer uitstekende bobbels. Ook ruikt Jackfruit een stuk aangenamer. Nog een Verschil is dat Doerian geel vruchtvlees heeft en Jackfruit bevat geel, oranje of wit vruchtvlees.

Stikkende vrucht

In veel hotels, restaurants en andere openbare gelegenheden in Azië is de vrucht verboden. Dit komt omdat de geur zo sterk aanwezig is dat het urenlang blijft hangen.

De koning van het fruit

Durian wordt ook wel de koning van het fruit genoemd door zijn lekkere smaak en de bijzondere voedingswaarden. Daarbij vereist het een hoop kennis en zijn er specifieke componenten nodig in de grond om deze vrucht met succes te telen.

Vragen over Durian?

Bestel nu deze bijzondere vrucht en geniet al snel van de vele voordelen die deze exotische vrucht te bieden heeft. Wilt u graag meer informatie over Durian of heeft u vragen hierover? Dan kunt u snel en gemakkelijk contact met ons opnemen door ons een WhatsApp berichtje te sturen, telefonisch contact op te nemen of door simpelweg ons contactformulier in te vullen. Onze klantenservice staat van maandag tot zondag klaar om je verder te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *